Guldsmykker er flotte og vidner om værdi og ekstravagance. De er båret af både mænd og kvinder i alle aldre og har et hav af forskellige udtryk og funktioner. Alt fra halskæder og armbånd til finger- og øreringe har deres berettigelse, og de har alle hver deres historie. Om det er gaver fra familiemedlemmer, der har forladt os, fra vores elskede partnere eller for ar markere et skift i livet, så er smykker i guld noget af det mest værdifulde, man kan have på sig både økonomisk og personligt.

 

Når det glimter i solen

Smykker i guld, og sølv for den sags skyld, er altid flotte, når de bæres med klasse og elegance, men de bliver kun endnu mere eventyrlige, når solen skinner fra en skyfri himmel, og ædelmetallerne glimter i det strålende skær fra oven. Sollys og funklende smykker er ganske enkelt et match made in heaven, og det ser også himmelsk ud, når folk kommer imod en med et smil på læben og en krop, der skinner af kombinationen af guld og sollys.

 

Hvad man dog ikke kan se, hverken i sol eller skygge er, hvilken historie smykkerne har. Den skal fortælles, og hvis du troede, at folk strålede før, så er det ingenting i forhold til, når man får lov til at fortælle om sin helt personlige historie med et givent smykke, og hvor meget det betyder for en. De fleste skinner, som var de selv små sole, og den positive energi kunne uden problemer give strøm til en mindre dansk forstad, og det skyldes alt sammen bare et ellers så anonymt armbånd eller sæt øreringe.

 

Værdien af guldsmykker

Smykkedesignere og guldsmede har kronede dage med den lyst, folk har for at pynte sig med flotte genstande, der gemmer på personlige historier. Salget af nye smykker er altid enormt, og det skyldes blandt andet, at guld og sølv ikke længere kun er noget for de øverste lag af samfundet, men derimod er noget, alle har råd til at bære. Det er også den ideelle gave, hvis man ikke ved, hvad man ellers skal give, da den personlige betydning hurtigt kan overstige den økonomiske værdi af et nyt smykke.

 

Der er dog nogle ting, der aldrig ændrer sig, og en af dem er, at genstande i ædelmetaller altid har en økonomisk værdi. Dansk design er kendt verden over, og det gælder også blandt smykker, hvor kendte smykkedesigneres kreationer kan gå hen og blive ganske gode investeringsobjekter. Der er et marked for gamle smykker, skabt af dygtige guldsmede, og disse har ofte endnu flere historier, end man kan nå at fortælle på en enkelt dag. Tid skaber værdi, og tid skaber historie, og da guld- og sølvsmykker er noget af det bedste i verden til at holde på historierne, så kan det nemt betale sig at investere i dette. Undervurdér aldrig historiens værdi.