Har du penge til overs, og overvejer du at få dem til at vokse med investeringer, så læs med her. Vi gennemgår de typer investeringer, der findes, og hvad fordelene og ulemperne er ved hver. Find den, der passer bedst til dig og kom i gang allerede i dag.

Typer af investeringsmuligheder

  • Aktier
  • Obligationer
  • Ejendomsinvestering
  • Kryptovaluta

Aktier

De fleste virksomheder sælger aktier for at styrke deres forretning økonomisk og give flere mulighed for at have indflydelse på driften. Det kan være en interessant måde at beskæftige sig med forretningsdrift på og samtidig lade sine investeringer vokse.

Der er en risiko forbundet med aktiehandel, fordi virksomheden kan gå konkurs. Sørg for at læse godt op på virksomheden og rådfør dig med en specialist.

Obligationer

Obligationer er principielt et lån til en virksomhed. Når du køber en obligation, låner du penge ud til en forretning, der har brug for et kapital indskud. Virksomheden forpligter sig til at tilbagebetale indenfor en aftalt tidshorisont og med løbende renter. Realkreditinvesteringer kendetegnes som den sikreste investering.

Investering i obligationer er forbundet med mindre risiko, fordi obligationsejere står forrest i køen til at få deres tilbagebetaling fra et konkursbo.

Ejendomsinvestering

Du investerer i en ejendom ved at købe en ejendom. Det kan være en eller flere lejligheder, rækkehus eller villaer, som du selv bor i eller lejer ud. Dem, der investerer i ejendomme, har en forståelse for boligbyggeri og -driftsføring eller har specialister til at rådgive dem.

Investerer du i nybyggeri, så rådgiv dig med en specialist om plantegninger og vigtige dokumenter til godkendelse.

Kryptovaluta

De fleste kender Bitcoin, men der findes mange valutaer i krypto verdenen, der kan købes og sælges af. Du kan læse op på handel med kryptovaluta og investere pengene i en valuta over uger eller år, alt efter hvad du har tålmodighed til.

Når du køber kryptovalutaer, skal du være opmærksom på, at valutaerne hele tiden skifter som følge af samfundsøkonomien.

Gode råd til investeringer

Overvej hvor fremtiden bærer henad, og hvad verden har fokus på, inden du vælger at investere. Det meste bliver påvirket, hvis samfundsøkonomien begynder at vise svaghedstegn. Omvendt kan det også gå opad, og her kan du høste gode penge.

Skal du bruge penge for at komme i gang med investeringer, kan du sælge ud af værdier som guld for at få frigivet midler til investering. På nordiskguld.dk kan du sælge dit guld til høj pris og med straks overførsel. På den måde kan du hurtigt få finansieret din opstart på aktiemarkedet.