Vi har alle prøvet at være jobsøgende. I livets første ungdomsår, hvor arbejdslivet var noget totalt nyt og senere, hvor vi havde mere livs – og ren og skær ægte arbejdserfaring. På trods af den store forskel på ståsted i livet, naturligvis, kommer der ofte de samme følelser op i os, når vi er jobsøgende. Typiske ubrugelige tanker som, “tænk, hvis der ikke er nogen, der vil have mig”, eller “tænk hvis jeg, eller det jeg kan, ikke er godt nok til nogen steder”. De fleste af os, når at få en smule unødvendige nerver på. På trods af, mange jobsamtaler gennem tiden er blevet klaret og på trods af mange års arbejdserfaring. De der ikke har, har i mange tilfælde nået at lærer en af de vigtigste ting her i livet. De har lært, at man er god nok, som man er.

Gode råd til jobansøgning

Stadigvæk kan de for alle, om man går rundt med et større eller mindre selvværd, og en selvtillid, være godt med nogle råd angående jobsøgning og jobsamtaler. Det hele starter ofte med en jobansøgning, du som jobsøger naturligvis sender. Det kan være arbejdspladsen søger en specifik stilling, du ansøger om at få. Det kan også være, at der ikke er blevet slået en ledig stilling op, men at du vil søge uopfordret. Det er helt normalt. Det kan være grænseoverskridende, men det er helt uhørt, at det skulle genere nogen. Gør endelig det. Selvom, at arbejdspladsen eller chefen siger, at der ikke er brug for nogle nye her og nu, som det realistisk set ofte ser ud med uopfordrede ansøgninger, kan det sagtens være, at du via din ansøgning og dit fremmøde har sikret dig et fedt job i fremtiden. Og du vil være foran i køen til at komme til samtale eller direkte få et jobtilbud. Gode jobansøgninger kræver desværre også noget viden og erfaring lige at ramme. Det kan være enormt uretfærdigt, hvem der har disse evner. Tøv derfor endelig ikke med at læse nogle tips til uopfordret jobansøgning.

Vær modig

En idé er også at ansøge om et job i udlandet. Ligegyldigt hvilket niveau du er på. Vil et arbejde i udlandet og et ophold med sikkerhed rykke og udvikle dig i så høj grad som menneske. Det kan være rart at have et job at komme hen til, hvis du vil forsøge dig med at bo for en periode i et andet land.