I disse tider hvor der er mange prisstigninger i samfundet, og hvor kloden og miljøet er under belastning, er det mere relevant og aktuelt end nogensinde før at fokusere på, hvordan man kan lave bæredygtige løsninger, når det handler om ens hus. Det kan være alt fra genbrug af jorden til kompost og til at genanvende gamle møbler og lave dem om til nye møbler. Faktisk er det kun fantasien der sætter grænserne, når det handler om at genbruge regnvandet til at vande haven med eller lave andre bæredygtige løsninger, der minimerer vores store ressourceforbrug og belastning af miljøet og kloden. Når du skal renovere dit hus kan du også tænke i bæredygtige løsninger. Her i denne artikel vil vi se nærmere på hvordan du kan anvende bæredygtige materialer, så du er sikker på at de holder i lang tid og også er bæredygtige.

Udskift og monter en vindskedeprofil i aluminium

Har du et gammelt tag, der trænger til at få udskiftet vindskedeprofilen for enden af taget, kan du med fordel udskifte den til en alu vindskede. Dette materiale sikrer, at det holder i mange år fremover og ikke skal vedligeholdes ligesom træ. Hvis du vælger en vindskedeprofil af træ, vil du løbende skulle vedligeholde den med træbehandling. Det er også en bæredygtig løsning at etablere en vindskede profil af aluminium fordi den sikrer dit hus mod vandskader og fugt skader. På denne måde forebygger du, at der vil komme ekstra udgifter i forbindelse med huset, hvis du skulle udbedre en vandskade eller en fugtskade.

Genanvend grenene

Når du klipper grene af træerne for at beskære dem, kan du med fordel genanvende disse grene til at lave et læhegn med. Lav f.eks. en kompostbunke der er afskærmet af disse grene som læhegn. Det er med tilfredshed, at du genanvender grenene fra træerne og sørger for, at du ikke køber dig til en kompostinstallation og dermed sparer penge. Lige ledes kan du bruge grenene til at bygge et læhegn visse steder i haven hvor du har brug for at sidde i læ og skygge. Grenene kan også virke som rumdelere i haven, hvis du har en meget stor have, der bliver mere hyggelig og tryg via rumdelerne.

Genanvend regnvandet

Der er sparsomme ressourcer med vand og mange haveejere bruger meget vand om sommeren til vanding. Dette kan du gøre mere sparsomt ved at have en regnvandsopsamler. Vandet herfra kan du vande haven med, så klodens kredsløb bliver brugt fornuftigt og til både din haves og dens egen fordel. God fornøjelse med bæredygtighedsløsningerne i huset.