Går du lige nu og overvejer, om VVS-uddannelsen er noget for dig? Så er du kommet til det helt rette sted! Herunder får du nemlig alt den information, du skal bruge om VVS-uddannelsen. Få blandt andet en masse information om fremtidsmuligheder og løn muligheder.

Om uddannelsen

VVS-uddannelsen er enormt populær – og med god grund! VVS-uddannelsen åbner en masse døre, uden at du behøver studere i utallige år. Med VVS-uddannelsen får du en masse grundlæggende viden om, hvordan tekniske installationer fungerer i både det private og offentlige. Selve VVS-uddannelsen har en varighed på mellem 4 og 5 år, alt efter hvilken linje, du vælger. Du skal altså ikke bruge uoverskueligt mange år på skolebænken! Under uddannelsen kommer du både i praktik i private og offentlige virksomheder. På denne måde har du en masse erfaring, når du langt om længe skal ud på arbejdsmarkedet som nyuddannet VVS´er.

Fremtidsmuligheder

Når du har taget VVS-uddannelsen, ligger verden åben for dine fødder! Med VVS-uddannelsen kan du nemlig efteruddanne dig til en masse forskellige ting. Du kan blandt andet efteruddanne dig til blikkenslager. Derudover kan du specialisere dig indenfor flere forskellige områder i feltet – herunder blandt andet energispecialist, ventilationstekniker og VVS-installationsteknikker. Mulighederne er nærmest uendelige! Dette er også en af de mange grunde til, at rigtigt mange vælger at tage VVS-uddannelsen. Der er rig mulighed for at videreuddanne sig samt udvikle sig med jobbet.

Løn & indkomst

Nu til det spændende: lønnen. Mange tror, at VVS-uddannelsen er en lavt lønnet uddannelse, der ikke kan betale sig at have som færdiguddannet. Dette er dog langt fra tilfældet! Som VVS´er med en næsten 5 årig lang uddannelse bag dig, kan du opnå en rigtigt god løn. Grundlønnen for en nyuddannet VVS´er ligger på omkring 32.000 kroner før SKAT. Herefter kan du få tillæg samt arbejde dig op til en bedre løn. Under uddannelsen modtager du ikke kun lovpligtig SU, men også elevløn. Dette vil sige, at når du er ude i praktik hos en arbejdsgiver, er du lønnet ligesom alle andre uddannede på arbejdsmarkedet. Bliver det egnetligt meget bedre?

Mulige adgangskrav

VVS-uddannelsen har meget få adgangskrav. Ønsker du at uddanne dig som VVS´er skal du blot have bestået folkeskolen. Du behøver altså ikke være en haj til dansk, eller et geni i matematik, for at kunne blive VVS´er! Det vigtigste er, at du brænder for feltet, og ønsker at gøre en forskel indenfor branchen. Hvis du kan nikke genkendende til dette, er VVS-uddannelsen garanteret noget for dig!