Er du interesseret i aktier og investering, så har du nærmest med sikkerhed hørt om kryptovalutaer. Disse bliver også i visse sammenhænge kaldt for digitale valutaer, og de bedst kendte eksempler på dem er Ether og Bitcoin. Det kan være, at du tidligere har afholdt dig fra at investere i dem, fordi det kan virke en smule kompliceret. Læs med, og du vil finde ud af hvor nemt det rent faktisk kan være. Det kræver kun, at du har et kreditkort.

Hvis du på nuværende tidspunkt handler på Nordnet, har du nok set de forskellige certifikater, der sælges igennem Nordnet. Her har du muligheden for at investere i Bitcoin og Ethereum igennem XBT Provider. Hvis du kun ønsker at være eksponeret mod kryptovalutaer og ikke reelt bruge dem, så er dette en god mulighed for dig. Du opnår også den fordel, at alt er samlet ét sted. I daglig tale kalder man disse for Bitcoin aktier, selv om de reelt set ikke er, og du kan læse mere om Bitcoin aktier her.

Investering i ægte kryptovaluta

Når vi i titlen skriver “ægte”, mener vi selvfølgelig, at du har muligheden for at hæve dine købte Bitcoins (eller Ether for den sags skyld) og bruge dem som valuta – ikke kun som investering. Dette er en af de helt store forskelle mellem ovenstående eksempel, hvor du indirekte kan købe Bitcoins på Nordnet.

 

Du kommer nemmest i gang med at købe Ether (også kaldt Ethereum) ved at oprette dig på en handelsplatform eller en børs. Der findes efterhånden en del, så derfor skal man lige være opmærksom på, hvor man finder de laveste gebyerer eller den bedste service. Hjemmesiden MyCrypto.dk har lavet en guide til investering i Ether, denne kan du med fordel læse for at finde den rigtige platform eller børs for dig.

 

Når du har oprettet dig et sted, bliver du bedt om at bekræfte din brugerprofil. Dette skal gøres, fordi de skal vide, hvem du er. Du kan heller ikke oprette en konto på Nordnet uden at skulle udfylde formularer, underskrive med NemID og sende kopier af dit pas. Det samme gør sig gældende, når du skal købe kryptovaluta. Nordnet beder dig typisk ikke om at skulle bevise, hvor du bor. Det kan du komme ud for at skulle, hvis du køber kryptovaluta hos en udenlandsk børs. I Danmark kan man nemlig bekræfte dine oplysninger ud fra dit CPR-nummer, det kan de udenlandske virksomheder ikke. Du bliver derfor bedt om at indsende, hvad der kaldes for “Proof of Residence”. De fleste godtager en kopi af en elregning eller en anden regning med dit navn og adresse på.

 

Efter din profil er verificeret, som det kaldes, er du klar til at handle. Du kan typisk bruge kreditkort eller bankoverførsel til at købe Ether. Meget få steder tillader dig at købe Ether med Paypal eller MobilePay, men det er set før.